Sivut

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Äitienpäivä lähestyy

Kesän kynnyksellä on jälleen aika juhlia elämämme sankarittaria, äitejä.

Saattaa olla, että moni nuori tuskailee lahjaongelman kanssa: Olisi niin ihanaa antaa lahjaksi jotain arvokasta ja hienoa, mutta kukkaro ei vain veny. Mutta se ei haittaa! Paras lahja on joskus kaikkein aidoin, ja aidoinhan lahja lähtee sydämestä. Kaunis ele, itsetehty kortti tai runo, itsetehty leivonnainen tai illallinen...vain mielikuvitus on rajana! Kannattaa kuitenkin muistaa, että jokainen päivä on omalla tavallaan äitienpäivä ja pienillä arjen hemmotteluilla saa myös itselleen hyvän mielen!

Jos haluaisit ilahduttaa äitä omalla spesiaalikakulla, mutta et oikein koe keittiötä kodiksesi annamme tässä sinulle herkullisen reseptin aurinkokoulun tapaan, josta voi tuunata omanlaisen muodon ja koristella oman mielen mukaisesti. Koristeluehdotuksia löytyy netistäkin ja niitä voi kehitellä itse.

Seiskaluokkalaiset valmistivat äitienpäiväkakut Aurinkokoulun tapaan. Tässä on 7A:n taideteokset.








Kermakakun ohje:

Raaka-aineet:
KAKKUPOHJA
2 kananmunaa
3/4 dl sokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
KOSTUTTAMISEEN:
1 dl vaaleaa mehua
TÄYTE:
1 dl omenasosetta
2 dl marjoja tai hedelmäpaloja
1 dl kuohukermaa
KUORRUTTAMISEEN:
1 1/2 dl kuohukermaa
2-3 tl sokeria
1/2 tl vanilliinisokeria
KORISTEEKSI:
marjoja tai hedelmiä
3/4 dl rouhittua mantelia

Valmistus:
1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka.
2. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi ja lisää jauhot kevyesti sekoittaen. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua uuni keskitasola 13-15 min.
3. Kumoa kakku tasaiselle alustalle ja anna jäähtyä. Leikkaa se leikkuuveitsellä kolmeksi  levyksi, päällimmäinen ohuimmaksi.
4. Leikkaa hedelmät pieniksi kuutioiksi tai soseuta osa niistä. Vatkaa täytteen kerma.
5. Aseta kakun alin kerros leivinpaperille ja kostuta se kevyesti. Levitä puolet omenasoseesta ja marjoista (hedelmistä) levylle ja niiden päälle puolet kermavaahdosta.
6. Nosta päälle toinen levy ja levitä sille lopputäyte ja päällimmäinen levy. Aseta kakun päälle leikkuulauta, jotta se tasoittuu ja tiivistyy.
7. Vatkaa kuorrutuksen kerma, mausta se ja levitä kakun pinnalle ja reunoille. Leikkaa aluspaperi kakun reunaa pikin pois.
8. Koristele kakku haluamallasi tavalla.

Teksti: Pihla ja Janika
Kuvat: Pihla ja Janika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.